info.lesage.nl

Cloud

Flexibiliteit, productiviteit en kostenbesparing

Dankzij cloud computing zijn u en uw medewerkers in staat om overal en altijd op een veilige manier te werken.

Waar het vroeger noodzakelijk was om zo veel mogelijk server(-ruimte) te kopen en in te richten kunnen we vandaag de dag moderne cloud services aanbieden. Documenten, email, agenda's, bedrijfsapplicaties en databases zijn allemaal centraal ingeregeld en per gebruiker eenvoudig te benaderen.

Cloud Computing

Wij zorgen voor professionele backups, het systeemonderhoud en de beveiliging,
en u betaalt simpelweg alleen de huur per gebruiker per maand.

De verschillende services die wij bieden:
 • Virtual Private Server (VPS; dedicated, virtuele servers met eigen resources)
 • Virtual Hosted Server (VHS; een volwaardig alternatief voor eigen file- en mailserver)
 • Online Back-up (altijd uw bestanden veilig in onze cloud opgeslagen)
 • Microsoft Office 365 (een veilige oplossing om vanaf elke locatie toegang te hebben tot email en agenda's, Office web apps, chatberichten, vergaderingen en bestandsdeling)
 • Virtual Office Anywhere (VOA; een volwaardige desktop per gebruiker met MS Office en eigen applicaties)

VPS

Voor sommige zaken eist u absolute zekerheid. Lesage ICT biedt u de mogelijkheid om uw eigen servers virtueel in ons netwerk te plaatsen. Wij maken gebruik van een uitstekend geconditioneerd en beveiligd datacenter en staan wij zelf garant voor het netwerk waarin uw server komt te hangen. U heeft zelf volledige toegang tot de server en de resources. Wij zorgen voor een perfecte performance en doorlopend beheer.

Wat betekent VPS?

De afkorting VPS staat voor Virtual Private Server. Bij deze technologie draait het vooral om het opsplitsen van een fysieke server in meerdere kleinere (virtuele) servers. Iedere VPS krijgt een eigen portie resources toegewezen, welke gegarandeerd beschikbaar zijn voor de VPS. Als voorbeeld kan de fysieke server 8 GB intern geheugen hebben, waarvan 1 GB gegarandeerd voor elke VPS beschikbaar is. Elke VPS heeft zijn eigen RAM, eigen disc space, eigen processen, eigen OS, eigen serverload, en zelfs een eigen filesystem. Met andere woorden: elke VPS is geheel onafhankelijk en dus "private".

U kunt een VPS zien als een appartement in een appartementen complex. Het complex heeft 1 dak, met daaronder meerdere appartementen. Ieder appartement heeft zijn eigen keuken, woonkamer, enz. en kan dus geheel zelfstandig functioneren, onafhankelijk van andere appartementen. Echter gaat iedereen naar binnen en buiten door dezelfde deur van het appartementen complex.

De voordelen

Natuurlijk kunt u een server bij u op kantoor laten installeren. U zit dan echter met een beperkte beveiliging, geen optimale omstandigheden en dus geen optimaal presterend netwerk. Door de server bij Lesage ICT te installeren heeft u deze problemen niet. Professionele klimaatbeheersing en een gegarandeerde stroomvoorziening, gecombineerd met strenge veiligheidseisen, verzekeren een probleemloos functioneren van uw server. Voor elke serverapplicatie zoals bijvoorbeeld Windows Server en Windows SBS heeft u een aparte fysieke server nodig. Bij een virtuele server mogen er meerdere servers op 1 fysieke server geplaatst worden.

Werken op afstand

Uw kantoor wordt verbonden via het internet met uw eigen server welke in ons hostingcenter is geïnstalleerd. Uw werkplekken maken direct verbinding via het internet met uw eigen server. De toepassingen worden volledig op uw eigen server geïnstalleerd en uitgevoerd. Er gaat alleen beeldscherm-, toetsenbord- en muisinformatie over de internetverbinding. Daardoor kan de configuratie op de werkplek zeer eenvoudig worden uitgevoerd met alle voordelen van dien.

Per werkplek krijgt u een gebruikersnaam en een wachtwoord om de werkplek optimaal te beveiligen. Iedere medewerker heeft op die manier de beschikking over zijn eigen persoonlijke werkplek. Deze werkplekken kunnen overal ter wereld zijn, mits een token wordt gebruik en u bent aangesloten op het internet.

Virtual Hosted Server

De Lesage Virtual Hosted Server biedt u een volwaardig alternatief voor een eigen server tegen een vaste, zeer lage prijs per werkplek. De VHS is een innovatief product dat zorgverleners in staat stelt vanaf een willekeurige plek hun documenten, email en contactpersonen te benaderen. Uiteraard staat veiligheid volgens de NEN7510 en GBZ normen daarbij voorop.

U wil graag uw data opslaan op een veilige plaats, maar u heeft geen eigen server. Als er iets met u computer of notebook gebeurt of deze wordt ontvreemd, ligt gevoelige data zo maar op straat. Daarnaast wil u graag uw documenten of email inkijken en beantwoorden op een andere plek dan de praktijk, bijvoorbeeld op uw smartphone, of op uw thuiswerkplek. Wanneer u er verzekerd van wilt zijn dat uw data en email veilig worden opgeslagen maar toch op elke willekeurige plek benaderbaar is, adviseren wij u de Virtual Healthcare Server. Uw data en email kunt u inzien en bewerken in een herkenbare omgeving. Dit maakt het werken met de VHS prettig en gebruiksvriendelijk. Geen lastige of moeilijke interface, u kunt gemakkelijk en snel aan de slag.

Online Back-up

Lesage Online Back-up is een dienst waarbij u opslagcapaciteit huurt op onze servers ten bate van een back-up van uw gegevens. Om deze back-up te kunnen maken, wordt op uw pc of server een programma geïnstalleerd waarmee via het internet de reservekopieën kunnen worden verstuurd.

Online Back-up

Wat zijn de voordelen van Lesage Online Back-up?

 • Geen hoge investeringen in hard- en software
 • Eenvoudig een goede kopie van uw bedrijfsinformatie
 • Een veilig alternatief
 • Minder werk
 • Minder fouten
 • Besparing van tijd en geld
 • Niet meer rommelen met tapes en geen slijtage

Office 365

Ontdek wat Office 365 voor uw organisatie kan betekenen!

Office biedt u nu een abonnementsservice die u nog meer manieren biedt om productief te blijven en contact te houden, waar u ook werkt. Met de nieuwste abonnementsversie van Office kunt u erop vertrouwen dat u altijd beschikt over de nieuwste versies van uw vertrouwde toepassingen (Word, PowerPoint, Excel en meer) en toegang hebt tot uw documenten waar en wanneer u ze nodig heeft.

Office 365

Updates worden automatisch toegepast, zodat u erop kunt rekenen dat u altijd beschikt over de nieuwste versies van de programma’s waarop u vertrouwt, zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher, Access en Lync voor de pc. De Office-toepassingen zijn toegankelijk vanaf meerdere apparaten, zodat u de vrijheid en flexibiliteit heeft om vanaf elke locatie te kunnen werken. U mag Office 365 op maximaal vijf pc’s, Macs en tablets installeren en onbeperkt op uw Smartphone(s). Gebruik Office Web Apps om snel documenten op SharePoint weer te geven, makkelijk documenten te delen en hieraan samen te werken en om vanaf elke locatie en vanaf de meeste apparaten toegang te krijgen tot uw documenten.

U kunt samen werken aan documenten vanaf vrijwel elke locatie, iedereen heeft toegang tot de laatste hoofdkopie van Word-, PowerPoint-, Excel- en OneNote-bestanden, waardoor gedeelde documenten altijd up-to-date zijn. U kunt zelfs op een volledig veilige manier uw bestanden delen met uw klanten en partners! Maak gebruik van een teamsite (intranet) om projecten te beheren, waarbij u rapporten, voorstellen, agenda’s en budgetten kunt maken, bewerken en controleren met anderen in real-time. Wijs taken toe aan het team en bekijk ze op een tijdlijn om de voortgang van projecten bij te houden. U kunt HD-videoconferenties met meerdere deelnemers houden (u bespaart reiskosten door onlinevergaderingen te houden) inclusief audio, HD-video en webconferenties voor maximaal 250 deelnemers binnen en buiten uw bedrijf. U neemt zelfs deel aan vergaderingen met één muisklik vanuit Outlook of de Lync Mobile-app voor uw smartphone!

Office 365

Deel uw scherm met één klik en maak aantekeningen in real-time om vergaderingen efficiënter te maken. U kunt zien wie online is en beschikbaar is om te chatten. U kunt uw eigen status beheren, zodat anderen weten wanneer en hoe ze contact met u kunnen opnemen.

Als Microsoft Silver Partner kan Lesage ICT kan een volledige integratie en implementatie van Office 365 in uw omgeving verzorgen. Tevens kunnen wij voor u een teamsite ontwerpen en installeren op basis van uw huisstijl.

Shared Computer Activation (SCA) voor Office 365

Sinds september 2015​ heeft Microsoft Shared Computer Activation (SCA) als licentierecht toegevoegd aan Office 365 voor CSP​& SCA partners. Dit geeft Office 365 ProPlus gebruikers de mogelijkheid om bestaande Office 365 ProPlus licenties middels een hybrid cloud licensing model in te zetten:

 • Op uw eigen IT omgeving (on-premise)
 • Op Lesage ICT’s CloudActive​ platform (Private Cloud)
 • Op het Microsoft Azure platform (Public Cloud)

Voor welke Office 365 versies geldt dit?

Shared Computer Activation werkt met alle Office 365 Enterprise suites waar Office ProPlus deel van uitmaakt. Office 365 Business versies komen niet in aanmerking voor Shared Computer Activation.


Voordelen van Shared Computer Activation

Het belangrijkste voordeel van SCA voor Office365 ProPlus is dat het u mogelijkheden en flexibiliteit biedt. Zo geeft SCA u de mogelijkheid om meer voordeel te behalen uit uw huidige Office 365 ProPlus licentie, wanneer u deze in wilt zetten in een cloud-omgeving.

Met SCA ​kunt u kiezen waar u uw huidige licenties in wilt zetten. Dit kan binnen uw eigen omgeving zijn of binnen het datacenter van Lesage ICT. ​Dit​ biedt u mogelijkheden om de kosten van uw infrastructuur te verlagen.


Wat kan Lesage ICT voor u betekenen?

Door samen te werken met Lesage ICT kunt u gebruik maken van de voordelen van SCA voor Office 365 ProPlus. Lesage ICT is als CSP-Partner van Microsoft verbonden aan het SCA programma. Dit geeft Lesage ICT de mogelijkheid om uw Office 365 ProPlus licenties te gebruiken, binnen een door u gekozen cloud-oplossing.


Meer informatie of vrijblijvend kennismaken?

Benieuwd naar wat Microsoft SCA voor uw organisatie kan betekenen? Wilt u meer weten over hoe deze oplossing is te integreren met uw bestaande (cloud-)omgeving? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag vrijblijvend met u mee naar de mogelijkheden!

Virtual Office Anywhere (VOA)

Professioneel automatiseren betekent voor MKB-ers vaak hoge kosten op het gebied van aanschaf en op het beheer van de bedrijfskritische omgeving. Lesage ICT heeft een dienst ontwikkeld die voorheen alleen voor grote bedrijven bereikbaar was.
Met dit concept, Virtual Office Anywhere, maakt u gebruik van alle hard- en software in ons shared servercenter.

Lesage VOA

Uw netwerk altijd en overal toegankelijk voor een vaste lage prijs per maand

Traditionele ICT netwerken in het MKB zijn gebaseerd op het aanschaffen en onderhouden van een eigen server, computers en dure software. Bovendien wordt u telkens weer geconfronteerd met nieuwe storingen, updates, aanpassingen, uitbreidingen en bedreigingen, waardoor er ad hoc support nodig is en de kosten onbeheersbaar zijn. Daarnaast is er steeds meer behoefte aan het gebruik van de eigen programmatuur, data, email en agenda functionaliteit buiten het kantoor.

Ons VOA concept biedt een oplossing voor bovenstaande problemen en wensen. Vanuit ons eigen shared server centre bieden wij een virtueel kantoor aan. Deze op server based computing gebaseerde omgeving voorziet gebruikers van een vlotte, veilige, stabiele en flexibele werkplek. Lesage ICT heeft geïnvesteerd in een professioneel serverpark, software en installatie en zorgt voor de beveiliging en het onderhoud, tegen een vast bedrag per gebruiker per maand, zonder verrassingen.


Naar boven
Sluiten