info.lesage.nl

Server based computing (SBC)

Altijd en overal bij uw gegevens

Bij client-server computing worden bepaalde verwerkingstaken zoals databeheer op een centrale server uitgevoerd en andere verwerkingstaken, zoals het presenteren van de gebruikersapplicatie en printen van data, op de client. Als client wordt vaak een PC met MS Windows toegepast. Server Based Computing (SBC) haalt zo veel mogelijk taken terug naar de server. De uitwisseling van data bestaat alleen nog uit beeldscherminformatie, toetsenbordaanslagen en muisbewegingen. Hierdoor wordt het mogelijk om thin clients toe te passen. Een thin client hoeft zelf over zeer weinig bronnen te beschikken, en is zeer sterk afhankelijk van de server.

Server based computing

De term Server Based Computing wordt met name gebruikt voor systemen waarin een centrale server MS Windows / PC applicaties uitvoert die normaal gesproken op decentrale PC's zouden draaien. De schermuitvoer wordt naar een (thin) client gestuurd die deze in een grafische MS Windows omgeving aan de gebruiker presenteert. Dit principe kan zowel op een specifieke applicatie als op de gehele gebruikersomgeving worden toegepast.
De bekendste verschijningsvormen van SBC zijn Citrix XenApp en Microsoft Terminal Server.

De voordelen van SBC zijn onder andere:

  • Lagere kosten voor beheer, hardware en energie
  • Betere beveiligingsmogelijkheden
  • Eenvoudiger uitbreiden

Lesage ICT beschikt over gecertificeerde Citrix! en Microsoft specialisten die u uw SBC omgeving optimaal implementeren en onderhouden.


Naar boven
Sluiten