info.lesage.nl

Virtualisatie & storage

Professionele online opslag van uw data

Door de inzet van virtualisatie software is het mogelijk geworden om meerdere besturingssystemen tegelijk te laten draaien op dezelfde hardware.
Het delen van dezelfde bronnen zorgt voor enorme kostenbesparingen doordat hardware veel efficiƫnter kan worden benut en stroom en ruimte kunnen worden bespaard. Met name serveromgevingen lenen zich bij uitstek voor virtualisatie. In combinatie met een centrale storage oplossing (SAN) kunnen bovendien zogenaamde High Availability oplossingen worden gecreƫerd, die er voor zorgen dat een zeer hoge beschikbaarheid tot wel 99,9% kan worden bereikt.

De VMware certified engineers van Lesage ICT ontwerpen, implementeren en beheren uw centrale gevirtualiseerde omgevingen.
De enorme groei van de behoefte aan datacapaciteit, heeft er toe geleid dat professionele storage oplossingen (NAS en SAN) een hoge vlucht hebben genomen. Lesage ICT heeft de kennis en ervaring om voor een goede oplossing te ontwerpen. Van een instap Network Attached Storage (NAS) tot professionele Storage Area Network (SAN) op basis van bijvoorbeeld HP MSA, EVA of Lefthand.

Lesage ICT

Lokaal datacenter

Onze servers zijn ondergebracht in een hoogwaardig datacenter op een steenworp afstand van ons kantoor. Dit is een bewuste keuze.

Uw data bevindt zich veilig in Nederland, en is er dus Europees recht op van toepassing. Dus, naast het voordeel dat uw data beheerd wordt door een partij die u eenvoudig kan contacten en die meteen ter plekke kan zijn bij calamiteiten, is uw data ook wettelijk beter beveiligd dan dat deze bijvoorbeeld op een Amerikaanse server zou staan, met een wet als bijvoorbeeld de Patriot Act, waarbij uw gegevens eenvoudig door derden op te vragen zijn.

Lesage ICT


Naar boven
Sluiten