info.lesage.nl

Geschiedenis

Sinds 1996

In 1992 begon André Lesage met zijn eigen ICT bedrijf. Andere tijden, met andere vraagstukken en andere oplossingen.

Van meet af aan koos Lesage voor de zakelijke dienstverlening met ook toen al de focus op een onderscheidende en professionele benadering van de ondernemer. Een groeistrategie hebben André en zijn partner Merianka Lesage altijd al voor ogen gehad. Met als extra kans de vraag naar specifieke ICT oplossingen vanuit de zorgsector.

Een bewuste keuze was het destijds niet maar Lesage rolde er ongeveer een jaar of tien geleden in. De werkzaamheden in dat segment van de markt hebben een hoge vlucht genomen. Veel zorgverleners uit de eerste lijn doen sindsdien een beroep op de expertise van Lesage ICT. Huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten en andere medische specialisten, vandaag de dag vaak onder één dak gevestigd in gezondheidscentra of samenwerkend in een virtuele organisatie, allemaal weten ze dat ze bij Lesage ICT verzekerd zijn van hoogwaardige en praktische oplossingen.

Een kennisintensieve markt waarin we een stevige positie hebben verworven. Kennis die we graag ook inzetten voor het midden- en kleinbedrijf, de andere pijler waarop ons bedrijf is gegrondvest.

Slagvaardige support-organisatie

De voortzettende groei van de organisatie leidde zeven jaar geleden tot een verhuizing naar een ruim en representatief pand op bedrijventerrein Korenweide, nog steeds de locatie waar Lesage ICT is gevestigd. In diezelfde tijd maakte de huidige technisch directeur Barry Knobel zijn entree als engineer. Knobel, toe aan een nieuwe uitdaging na jaren gedetacheerd te zijn geweest bij diverse klanten, maakte bij Lesage ICT werk van de buitendienst. Netwerken installeren bij de klant, beheren en in actie komen bij storingen. Werk in de frontlinie. Direct bij de klant. Met een open oog en oor voor diens specifieke problematiek. Knobel groeide door naar senior engineer en later teamleider. Onder zijn leiding werd de servicedesk uitgebouwd tot een slagvaardige support-organisatie van ondertussen vijf medewerkers.

In 2011 werd Knobel gevraagd om toe te treden tot de directie. Voor hemzelf een nieuwe stap in zijn carrière, voor het bedrijf een zekerheid en een manier om kwaliteit te borgen. André Lesage concentreert zich sindsdien op de commerciële kant van de bedrijfsvoering. Ook heeft hij nu meer de handen vrij als vader en bestuurder van onder andere de Ondernemingskring Halderberge. De klant heeft volgens Knobel niets gemerkt van de gedeelde verantwoordelijkheden op directieniveau.

Pro-actief partnership

Met de entree van Knobel veranderde destijds ook de bedrijfsstrategie van Lesage ICT.
In feite evolueerde het businessmodel van een zogeheten break fix organisatie naar een pro-actief partnership met ondernemingen en instellingen.

Vroeger kwamen we vaak pas in actie na een storing of calamiteit in het systeem. Nu zitten we veel meer aan de voorkant van het verhaal, met een aanpak die zich concentreert op vroegtijdig signaleren en preventieve actie. Deze ontwikkeling zet zich steeds verder door, met het op afstand beheren van computers en tal van managed services die wij van de ondernemer overnemen. Het is de ultieme stap naar bedrijfszekerheid en continuïteit van organisaties.


Naar boven
Sluiten